Dorohoi News Logo

Au modificat o masina pentru a face trafic cu tigari

tigari-ascunse-1

Autoturism modificat în scopul transportului ilicit de ţigări, depistat în trafic de poliţiştii botoşăneni. Două persoane sunt cercetate penal pentru infracţiuni din sfera contrabandei.

Joi 10 martie, în jurul orei 16.30, în urma valorificării cu operativitate a unor date obţinute, poliţiştii botoşăneni au depistat în trafic, pe DN 29 B, autoturismul marca Mercedes, condus de V. ALEXANDRU VASILE de 21 ani. În autoturism se afla şi I. CONSTANTIN de 23 ani; cei doi tineri sunt din municipiul Botoşani.

Întrucât, la momentul depistării, în urma efectuării controlului sumar al  autoturismului, sub capota motor au fost identificate 90 pachete de ţigări de provenienţă Republica Ukraina, în cauză s-a procedat la extinderea verificărilor, autovehiculul fiind escortat la sediul IPJ Botoşani în vederea examinării amănunţite.
Astfel, în lăcaşuri special amenajate în caroseria autovehiculului au fost găsite peste 1.000 de pachete de ţigări.

Cercetările au fost preluate de poliţiştii din cadrul Serviciului Investigare Fraude, fiind dispusă începerea urmăririi penale faţă de ambele persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de :
            -  deţinerea în afara antrepozitului fiscal peste limita a 10.000 ţigarete marcate necorespunzăto ;
- evaziune fiscală ;
          - colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Întreaga cantitatea de ţigarete a fost  ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul în valoare de 12.500 euro,  a fost  indisponibilizat la sediul I.P.J. Botoşani. (DorohoiNews.ro)
 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web