Dorohoi News Logo

Acțiune organizată de polițiști: Permise suspendate și zeci de amenzi aplicate

Actiune_d

Poliţiştii din cadrul Biroului de ordine publică Botoşani au organizat miercuri, 9 ianuarie 2019, o acţiune în zona pieţei centrale a municipiului pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională.

Forţele participante, atât poliţişti cât şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi au acţionat pentru asigurarea unui climat de siguranţă în rândul cetăţenilor. Cu ocazia activităţilor specifice desfăşurate au fost legitimate 107 persoane şi au fost controlate 46 de autovehicule şi 6 unităţi economice. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a acestora depăşind suma de 9.500 de lei.

Dintre acestea, 12 au fost aplicate conform Legii 12/1990 pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, valoarea lor fiind de 2.500 de lei. Totodată, 17 persoane au fost sancţionate contravenţional conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cuantumul lor fiind de 4.500 de lei.

De asemenea, 16 persoane au fost sancţionate pentru încălcarea normelor rutiere, valoarea amenzilor fiind de aproximativ 2.300 de lei. Pentru trei conducători auto cu vârste de 37, 38 şi 65 de ani s-a luat măsura suspendării dreptului de a conduce, unul dintre ei fiind sancţionat pentru trecerea pe culoarea roşie a semaforului iar ceilalţi doi pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web