Dorohoi News Logo

6 dosare penale și amenzi de câteva zeci de mii de lei aplicate într-o acțiune desfășurată în Dorohoi și alte trei localități

politie-comercianti-control

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Dorohoi şi Secţiilor Rurale nr. 4, 5, 6, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat, marți 12 martie, o acţiune pe raza de competenţă, pentru prevenirea şi combaterea actelor ilicite de comerţ cu produse accizabile.

În urma activităţilor specifice de control efectuate au fost legitimate 63 de persoane şi verificate 26 de autoturisme şi 28 de unităţi economice.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală depăşind suma de 17.000 de lei. Dintre acestea, 12 au fost aplicate conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

De asemenea, au fost confiscate 196 de pachete de ţigarete de diferite mărci, de provenienţă Ucraina şi Republica Moldova, precum şi cantitatea de 10 litri de alcool.

Exemple:
Astfel, în zona Pieţei Centrale din municpiul Dorohoi au fost depistate 5 persoane cu vârste cuprinse între 29 şi 53 de ani care deţineau asupra lor în vederea comercializării diverse cantităţi de ţigarete, pentru care nu aveau documente justificative.

De asemenea, a fost depistată o femeie de 49 de ani din comuna George Enescu, gestionară la un magazin din localitatea de domiciliu care deţinea în mod ilegal, în vederea comercializării, peste 130 de pachete de ţigarete.

În toate cele 6 cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web