Dorohoi News Logo

Traficul cu ţigări de contrabandă, una dintre principalele infracţionalităţi din județul Botoșani

tigari_de_contrabanda

Poliţiştii Biroului de Ordine Publică Botoşani au organizat, miercuri 13 martie, o acţiune pe raza de competenţă, în scopul prevenirii şi combaterii actelor ilicite de comerţ cu produse accizabile.

În urma controalelor efectuate au fost depistate trei persoane, cu vârste cuprinse între 38 şi 62 de ani, care deţineau asupra lor, cu intenţia comercializării, cantitatea totală de 64 de pachete de ţigarete de diferite mărci, de provenienţă duty free, pentru care nu aveau documente justificative.

De asemenea, în urma controlului efectuat la o unitate economică a fost depistat un bărbat de 53 de ani care deţinea cantitatea de 184 de pachete de ţigarete de diferite mărci, fără a avea documente legale de provenienţă.

În cauză au fost întocmite trei dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

În cazul unei a patra persoane a fost aplicată o sancţiune contravenţională în cuantum de 1.000 de lei.

Ţigaretele respective au fost confiscate de poliţişti, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma de 2.700 de lei.

La aceeaşi dată, având în vedere cercetările ce se efectuează într-un dosar penal privind comiterea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Frumuşica au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Botoşani.

Percheziţiile au fost efectuate la locuinţa unui bărbat de 53 de ani din comuna Frumuşica şi la o unitate economică administrată de acesta. 

În urma activităţilor specifice efectuate, la locaţiile vizate au fost identificate 41 de pachete de ţigarete de diferite mărci, de provenienţă Republica Moldova, pentru care bărbatul nu avea documente legale.

Bunurile respective au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor, conform prevederilor Codului de Procedură Penală.

În cauză se continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă o soluţie procedurală.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web