Dorohoi News Logo

1.000 de euro, preţul unui document fals

documente false

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un cetăţean turc care şi-a procurat un permis de şedere, similar celor eliberate de autoritățile din Germania, fals, plătind suma de 1.000 de euro.

În data de 03 iulie a.c., în jurul orei 01.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul turc G.R., în vârstă de 29 de ani, pasager într-un autocar, înmatriculat în Republica Moldova, ce efectua o cursă regulată pe relaţia Chişinău-Sibiu.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat şi un permis de şedere similar celor eliberate de autoritățile din Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că documentul nu îndeplineşte condițiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Totodată, colegii noştri au stabilit faptul că, începând cu data de 16 mai a.c., pe numele bărbatului a fost instituită o alertă în scopul refuzării intrării sau șederii pe teritoriul Germaniei. 

În legătură cu cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul din Istanbul, de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, în schimbul sumei de 1.000 de euro. 
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  fals material  în înscrisuri oficiale şi  uz de fals.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web