Dorohoi News Logo

Magazinele alimentare din Dorohoi, luate la bani mărunți de Poliție

politia-control

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi Poliţiei Municipiului Botoşani, în colaborare cu specialişti din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Botoşani, au organizat joi 3 octombrie, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii actelor de comerţ ilicit, în special cu produse alimentare, în incinta unităţilor de învăţământ şi în zonele adiacente acestora, din municipiile Botoşani şi Dorohoi. 

Cu ocazia acţiunii au fost verificaţi 28 de agenţi economici, iar în urma neregulilor constatate s-au aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 52.000 de lei. De asemenea, poliţiştii au confiscat bunuri şi numerar în valoare de totală de peste 2.700 de lei. 

Exemplu:
Cu ocazia controlului a fost depistată o femeie de 54 de ani, din municipiul Botoşani, angajată a unei unităţi economice, care deţinea în vederea comercializării cantitatea de 13 pachete de ţigarete de provenienţă duty-free, pentru care nu avea documente justificative. 

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, iar cantitatea de ţigarete a fost supusă confiscării.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web