Dorohoi News Logo

Depistat în timp ce încerca să transporte în Franța trei documente de identitate românești false

1

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit trei documente de identitate cu însemnele autorităților române, ascunse în borseta unui bărbat cu dublă cetățenie, care s-au dovedit a fi false.
 
În data de 08 iulie a.c., în jurul orei 23.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, D.C., cu cetățenie română și moldovenească, în vârstă de 37 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în Franța.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit ocazie cu care au fost descoperit ascunse, în borseta lui D.C., trei cărți de identitate cu însemnele autorităţilor române, având  imprimate date și fotografii aparținând altor persoane. 

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind false total.  

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a fost contactat de un concetățean care l-a rugat să transporte cele trei documente în Franța și că nu avea cunoștință despre faptul că documentele în cauză sunt false ori falsificate. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web