Dorohoi News Logo

Arestare preventivă respinsă in cazul accidentului din strada Griviţa

catuse2

În ziua de 14.11.2010, în jurul orei 17.25,  în timp ce era angajată în traversarea străzii Griviţa din municipiul Botoşani, pe trecerea de pietoni de la intersecţia cu strada Independenţei, C. Eugenia de 58 ani, din municipiu a fost surprinsă şi accidentată de un autoturism, culoare închisă, al cărui număr de înmatriculare sau alte date de identificare nu se cunoşteau şi al cărui conducător auto nu a oprit, continuându-şi deplasarea către cartierul Parcul Tineretului.
   În urma accidentului victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Botoşani, unde a primit îngrijiri medicale, rămânând internată.
   În urma efectuării cercetării la faţa locului şi a probatoriului administrat, a fost identificat autorul accidentului rutier în persoana lui S. ANDREI de 22 ani, din municipiul Botoşani.
   Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Judeţean Botoşani, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
    Faţă de S. ANDREI se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:
vătămare corporală din culpă;
părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie;
conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală,
urmând a se propune soluţie procedurală.
   Totodată, faţă de autor s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore în arestul IPJ Botoşani.
Ieri, 15.11.2010, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei de judecată în vederea luării faţă de acesta a măsurii arestării preventive.
    Propunerea a fost respinsă, cercetările continuând cu inculpatul în stare de libertate. (DorohoiNews.ro)

Autor: DorohoiNews.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web