Dorohoi News Logo

Păcălit cu un permis de conducere ucrainean fals

Păcălit cu un permis de conducere ucrainean fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit asupra unui cetăţean egiptean, un permis de conducere cu însemnele autorităților din Ucraina, care s-a dovedit a fi fals.

În data de 23 septembrie 2022, în jurul orei 05.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, un cetăţean egiptean, la volanul unui autoturism înmatriculat în Ucraina.

La controlul de frontieră, bărbatul în vârstă de 22 de ani a prezentat un permis de conducere egiptean precum şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina, cu datele de identificare şi fotografia sa. 

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului ucrainean, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că la începutul acestui an a urmat cursurile unei şcoli de conducere în Ucraina, a obţinut ulterior permisul de conducere, fiind convins că este un document autentic.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web