Dorohoi News Logo

Recomandări ale polițiștilor - Front comun împotriva înșelăciunilor

Inselaciune_1

Deși în mod constant polițiștii promovează cu sprijinul mass-media recomandări preventive, unii cetățeni, din dorința unui câștig material, ignoră aceste sfaturi și cad victime ale escrocilor.

În aceste zile polițiștii de prevenire și cei din structurile operative au făcut front comun împotriva înșelăciunilor, acționând atât pentru informarea și responsabilizarea cetățenilor cât și pentru identificarea și sancționarea celor care nu respectă legislația privind schimbul de valută.

Pentru că astfel de infractori acționează în apropierea unităților bancare și de schimb valutar, polițiștii recomandă cetățenilor să nu accepte astfel de propuneri. 

Pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de înșelăciune prin metoda ȘMEN, polițiștii vă recomandă să vă adresați pentru efectuarea de schimburi valutare doar unităților autorizate în acest scop, să consultați cu atenție cursul valutar afișat, să verificați cu atenție suma primită la schimb și să solicitați chitanța pentru efectuarea operațiunii.

Nu aveți încredere în „binevoitori”, oricât de avantajos pare a fi „cursul” oferit de aceștia. În cazul în care vă confruntați cu astfel de situații, polițiștii vă sfătuiesc să rețineți cât mai multe amăunte referitoare la persoanele care vă abordează  (vârsta aproximativă, detalii legate de fizionomie, vestimentație, etc), tipul, marca și numărul de înmatriculare al mijloacelor de transport cu care circulă și direcțiile de deplasare.

În caz de suspiciune, sunați imediat la 112 și rețineți semnalmentele pentru a le comunica polițiștilor.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web