Dorohoi News Logo

Tânăr cercetat după ce nu a oprit la semnalul polițiștilor și apoi s-a ascuns în portbagaj

Politie_1

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu duminică, 15 ianuarie 2023, pe drumul comunal DC69, au efectuat semnal de oprire unui autoturism, al cărui conducător auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea, aproximativ 400 de metri.

În urma interceptării autoturismului, polițiștii au constatat că la volanul acestuia se afla o persoană de sex masculin iar în momentul în care polițiștii s-au apropiat, acesta s-a mutat în portbagajul autoturismului. În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit că persoana care se mutase de pe scaunul pasagerului pe scaunul șoferului, este o fată de 22 de ani, din comuna Dimăcheni, județul Botoșani. În portbagajul autoturismului a fost identificat conducătorul autoturismului, un tânăr de 23 de ani, din aceeași comună. 

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, s-a stabilit că tânărul are suspendat dreptul de a conduce autoturisme, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni la regimul rutier.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web