Dorohoi News Logo

Bărbat ieșit la pescuit prins de jandarmi cu plase monofilament la acumularea Bucecea - FOTO

Pescuit_2

Vremea mult mai caldă decât normalul perioadei din calendar îi îndeamnă pe amatorii de pescuit la ieșiri pe „baltă”, în habitatele piscicole naturale ale județului Botoșani.

Nu ar fi nicio problemă dacă partidele de pescuit s-ar desfășura cu respectarea prevederilor legale pe linie piscicolă, instituite tocmai pentru a proteja fauna acvatică, dar nu întotdeauna este chiar așa. Din acest motiv, jandarmii botoșăneni, împreună cu reprezentanții Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Botoșani, au executat în dimineața zilei de sâmbătă, 21 ianuarie 2023, o acțiune de control la acumularea Bucecea.

Jandarmii au ajuns în zonă exact în momentul în care un bărbat, folosindu-se de o barcă pneumatică, introducea în apă două plase monofilament interzise de lege, cu lungimea de aproximativ 140 de metri. Fapta săvârșită de bărbat, respectiv deținerea și utilizarea de plase monofilament, constituie o infracțiune prevăzută  de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.23/2008 privind pescuitul și acvacultura și se pedepsește cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pentru o perioadă cuprinsă între un an și trei ani.

Barca gonflabilă și setcile monofilament au fost ridicate de jandarmi în vederea confiscării, iar actele de sesizare a organelor de urmărire penală vor fi înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, în vederea competentei soluționări. Acțiunile de acest gen, împreună cu partenerii instituționali, sunt organizate suplimentar față de misiunile pentru menținerea sau asigurarea ordinii și siguranței publice, iar prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională la regimul piscicol reprezintă o direcție importantă de acțiune a Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani și în acest an, atenția jandarmilor fiind îndreptată asupra modului de respectare a normelor în vigoare pentru conservarea și protecţia faunei piscicole.

Reamintim pasionaților de pescuit obligația prezentării unui permis de pescuit valabil, la solicitarea jandarmilor și, de asemenea, atragem atenția asupra faptului că folosirea plaselor de pescuit de tip monofilament este interzisă și se pedepsește conform legii.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web