Dorohoi News Logo

Un tânăr de 22 de ani s-a ales cu dosar penal după ce a condus fără permis și a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge

politia

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni – Formațiunea Rutieră au oprit pentru control, sâmbătă, 18 noiembrie 2023, pe drumul public, din orașul Săveni, un moped care nu avea montată plăcuța cu numărul de înmatriculare, condus de un tânăr, de 22 de ani, din comuna Adășeni. 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Mai mult decât atât, în urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Ulterior, tânărul a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și refuz de prelevare de mostre biologice de sânge.

În aceeași zi, Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au oprit pentru control, pe drumul național D.N. 29 D, în comuna Stăuceni, un autoturism condus de un tânăr, de 24 de ani, din comuna Călărași. 

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. 

În acest caz, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web