Dorohoi News Logo

Șoferi băuți sau drogați scoși din trafic de polițiști

politie-rutiera-noaptea

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi au oprit sâmbătă 20 iulie, pentru control, pe drumul comunal DC68A, comuna Brăiești, un autoturism, condus de un bărbat, de 40 de ani, din comuna Roma.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească, pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Tot sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul național DN29A, comuna Suharău, un autoturism, condus de un bărbat, de 46 de ani, din aceeași comună.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească, pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

În această dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe strada Tudor Vladimirescu, din municipiul Botoșani, un autoturism, condus de un tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoșani.

În urma testării cu aparatul din dotare a tânărului, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

În cauză, a fost întocmit proces verbal, prin care s-a dispus reținerea permisului de conducere, conform art. 111 alin. 1 lit. b) din OUG 195/2002, iar conducătorului auto i-a fost adus la cunoștință faptul că permisul de conducere reținut se restituie în baza buletinului de analiză toxicologică prin care s-a stabilit absența în organism a substanțelor psihoactivă, ori la împlinirea termenului de 72 de ore, dacă nu a fost comunicat un astfel de buletin, conform art. 1 alin. (3), din OUG nr. 97/2024.

În cazul în care se vor pune în evidență prezența substanțelor psihoactive, se va proceda la efectuarea cercetărilor sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web