Dorohoi News Logo

ȘCOALA LOZNA în săptămâna „Școala Altfel” - FOTO

Lozna_Scoala altfel

„SĂ FIM MAI BUNI, MAI IUBITORI!” Este îndemnul care a dominat activitățile din cadrul proiectului educațional „ȘCOALA ALTFEL”.

Preșcolarii și elevii școlilor gimnaziale Străteni și „Gheorghe Popovici” Lozna, s-au remarcat printr-un deosebit spirit civic, participând activ la proiectul „Un pom,o floare,o viață de om”, ecologizând satul Străteni și localitatea Lozna. Primăria comunei Lozna a fost partenerul care s-a implicat,punând la dispoziție mijloacele materiale de adunare și colectare a peturilor.
          
O alta activitate, care i-a impresionat pe locuitori a fost „Fapte bune”.Împreună cu preotul satului Străteni,o parte dintre cadrele didactice și voluntari din rândul elevilor,s-au deplasat în satul Străteni pentru a împărți  alimente neperisabile,colectate prin donații făcute de către copii,cu scopul de a ajuta persoanele cu resurse financiare reduse.
            
Nu au fost uitate nici tradițiile noastre, esența sufletului de român. Activități ca:„Mâini dibace” , „Apa trece,pietrele rămân”,sau „Să ne păstrăm tradițiile populare”, au atras un număr considerabil de participanți, care s-au implicat în mod activ.
         
Pata de culoare și surpriza zilei finale a „Săptămânii Altfel” a fost „Parada costumelor ecologice”. Elevii și-au confecționat singuri costume de zi, de seara, chiar și o rochie de mireasa din materiale reciclabile, trăgând astfel un semnal de alarma, asupra faptului ca, prin nepăsarea noastră, punem în pericol existența generațiilor viitoare.
         
Proiectul educațional s-a încheiat prin acordarea de diplome elevilor, care au câștigat.. pe lângă experiență…și un strop de iubire și bunătate. (DorohoiNews.ro)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web