Dorohoi News Logo

Universitatea Tehnică din Iași își caută viitorii studenți

studentie

Asociația “TEACH ING” în parteneriat cu Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași (UTI) desfășoară în perioada 3-4 mai un tîrg de prezentare al facultăților și a ofertei educaționale pentru elevii din anii terminali, sub numele de “Infopolitehnica”. În decursul celor două zile, acestea vor avea un stand propriu de prezentare în cadrul căruia vor participa cu diverse materiale de promovare.

Printre facultățile participante se numără: Facultatea de Automatică și Calculatoare, Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial, Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului, Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului, Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată, Facultatea de Mecanică, Facultatea de Știință și Ingineria Materialelor și Facultatea de Textile-Pielărie și Management Industrial.

Sunt așteptați să participe aproximativ 1000 de elevi din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui care vor putea afla mai multe detalii despre posibilitățile și oportunitățile  oferite de o carieră în domeniul tehnic. “Ne-am gândit să facem acest târg pentru ca elevii din Moldova să aibă posibilitatea de a discuta față în față cu reprezentanții facultăților și pentru a putea compara oferta educațională a acestora în scopul de a-și alege o facultate pe care chiar își doresc să o urmeze”, a declarat Petru Arcana, coordonatorul proiectului “Infopolitehnica.”

În cadrul proiectului elevii vor asista la seminarul “Managementul carierei”, vor participa la un concurs-tombolă și își vor testa aptitudinile printr-un test psihologic. Proiectul a fost promovat în 50 de licee din Moldova prin cataloage, afișe promoționale și prin intermediul partenerilor media. (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)

Autor: DorohoiNews.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web