Dorohoi News Logo

Impresiile delegației Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi, la sesiunea regională de selecție a Parlamentului European al Tinerilor

delegatie parlamentul european

Colegiul National „Grigore Ghica” Dorohoi reprezentat de: Anichioaei Diana- ambasador delegatie, Anton Oana Almeida, Lazar Lia, EneaIoana-Margareta, Mocanu Ramona Nechita Adina, Sarariu Ana-Maria, Sarariu Valentina, Stefura Stefania, Surdu Otilia si Zvinca Maria, a participat la sesiunea regionala organizata de European Youth Parliament Romania.

Delegatia a pornit la drum animata de ideea ca vor avea parte de o experienta unica, insa cele trei zile petrecute in Tabara Oglinzi au intrecut asteptarile. Delegatia a fost intampinata de organizatori, a cunoscut chair-ul (persoana care avea sa le indrume pe parcursul sesiunii). Activitatea s-a impartit in trei parti principale: TEAMBUILDING, COMMITTEE WORK si GENERAL ASSEMBLY.

Teambuilding a constat in activitati de socializare, realizate prin diverse jocuri, care ne-au ajutat sa comunicam mai usor. A doua parte, Committee Work s-a desfasurat in patru reprize, in care s-a pregatit rezolutia privind interzicerea prin lege a plantelor etnobotanice, tutunului si alcoolului. Inainte de General Assembly, s-au prezentat rezolutiile celorlalte echipe pentru a se putea studia si pregati discursul de contraargumentare si intrebarile. Probabil cea mai dificila parte a fost General Assembly, unde dezbaterea a fost solicitanta. In cele trei zile pe care delegatia le-a petrecut la Oglinzi a trebuit sa se comunice numai in limba engleza, dar  nu a fost imposibil avand in vedere competentele lingvistice pe care elevele le-au acumulat in timpul orelor de limba engleza. Din cele 8 rezolutii, 6 au fost aprobate, printre care si rezolutia Colegiului National „Grigore Ghica” Dorohoi.

Pe langa faptul ca delegatia a invatat sa lucreze sub presiune si si-a dezvoltat spiritul de echipa, aceasta a cunoscut tineri cu mentalitati diferite si constructive, si-au facut prieteni, in special in seara Village, cand fiecare echipa a prezentat traditii locale si mancaruri traditionale. Echipa colegiului  a fost apreciata atat pentru originalitatea momentului artistic, cat si pentru talentul culinar.

In a doua seara a fost organizat Concertul EYP, eveniment in cadrul caruia delegatia colegiului, de asemenea a fost apreciata. In ultima zi s-a dezbatut motiunea privind interzicerea consumului de produse psihoactive, tutun si alcool. Asadar, s-a depus foarte multa munca privind activitatea de documentare, analiza si selectie a informatiilor. „Ne bucuram ca am reusit sa convingem delegatiile celorlalte colegii si astfel sa ne fie votata motiunea. La finalul sesiunii, eram obosite, da rcomplet multumite in urma acestei experiente uimitoare. Multumim delegatiei EYP care a promovat imaginea scolii si au reprezentat colegiul in cadrul activitatilor de cooperare europeana, coordonatorului proiectului, profesor Otilia Puiu si elevei OanaTermen – clasa a X a A pentru buna organizare si coordonare a activitatii.”, Diana Anichitoaei, ambasador delegatie Youth European Parliamant CN Grigore Ghica Dorohoi. (DorohoiNews.ro)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web