Dorohoi News Logo

Colegiul Național „Grigore Ghica” selectat la Concursul Național „Tinerii dezbat”

grigore ghica

Concursul National "Tinerii dezbat" este un program al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului organizat in parteneriat cu Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica, Agentia de Dezvoltare Comunitara "Impreuna", Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, Departamentul pentru Relatii Interetnice, Agentia Nationala pentru Romi, Roma Education Fund si Reprezentanta UNICEF in Romania.

Concursul este un campionat de debate, se adreseaza elevilor din clasele a IX-a, a X-a si a XI-a din toate unitatile de invatamant preuniversitar si are ca scop constientizarea de catre tineri a valorilor cetateniei democratice prin intelegerea informata a realitatilor sociale, prin exersarea atitudinii tolerante si deschise fata de diferentele sociale, etnice, economice, de sanatate sau gen care pot constitui bariere in comunicare.

130 de licee din tara au fost acceptate in competitie.

Asadar, a avut loc la Muscel, Pascani instruirea profesorilor in tehnica dezbate Karl Popper si World School. Colegiul National “Grigore Ghica” Dorohoi a fost reprezentat de prof. Otilia Puiu care este arbitru si instructor in tehnica Karl-Poppersi World Schools.

Concursul național ”Tinerii Dezbat” are drept scop conștientizarea de către tineri a valorilor cetățeniei democratice prin înţelegerea informată a realităţilor sociale, dezbaterea argumentată și exersarea atitudinii tolerante și deschise față de diferenţele sociale, etnice, economice, de sănătate, gen etc. care pot constitui bariere în comunicare. „Tinerii dezbat” este un campionat național de dezbateri educaționale care contribuie la formarea, dezvoltarea şi exersarea competenţelor de comunicare şi a atitudinilor social-civice democratice necesare tinerei generații pentru participarea activă la viaţa socială. Otilia Puiu coordonator proiect C.N. „Grigore Ghica” Dorohoi (DorohoiNews.ro)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web