Dorohoi News Logo

Invitaţie onora(n)tă la Palat… a patru profesori dorohoieni

invitatie la palat

10 Mai are pentru noi, românii, o semnificaţie specială. Aruncând o privire pe firul istoriei, nu putem să nu amintim că la 10 mai 1866 Carol I a depus jurământul ca domn al românilor, iar la 10 mai 1877 România devine un stat independent.

Făcând un arc peste timp, la 10 mai 2012 un grup de profesori de la Liceul „Regina Maria” Dorohoi a fost invitat de Casa Majestăţii Sale Regele Mihai să participe la garden party-ul oferit la Palatul Elisabeta din Bucureşti.

Evenimentul a avut loc în prezenţa Majestăţii Sale Regele Mihai, a principesei Margareta şi a principelui Radu. Cei patru profesori de la Liceul „Regina Maria” au fost impresionaţi de organizarea ireproşabilă a evenimentului, de protocol, de calitatea participanţilor şi căldura (nu numai meteorologică) cu care au fost primiţi. „Sentimentul nostru a fost de mândrie că purtăm un nume nobil, care onorează instituţia noastră şi că, astfel, amintim dorohoienilor de o personalitate istorică remarcabilă” – a declarat pentru Dorohoi News, profesorul de istorie Tania Amarinei. (DorohoiNews.ro)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web