Dorohoi News Logo

Mai mulți bani pentru profesorii din comisiile de la Bacalaureat şi examenele naţionale

bacalaureat

Bani mai mulţi pentru profesorii din comisiile de la Bacalaureat şi examenele naţionale. Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat în exclusivitate pentru Realitatea TV că dascălii care vor face parte din comisiile de evaluare din acest an vor fi mai bine plătiţi. Cel mai probabil, banii vor fi luaţi din fondul de rezervă al Guvernului.

Potrivit lui Liviu Pop, Guvernul doreşte o reaşezare pe un făgaş normal a drepturilor salariale ale profesorilor care participă la comisiile de evaluare.

"Săptămâna viitoare, absolut toate ordinele prin care vor fi plătiţi membrii comisiilor examenelor naţionale şi Bacalaureat vor fi discutate în comisiile de dialog social cu partenerii sociali, urmând ca la final de săptămână să semnăm toate ordinele privind plata", a spus ministrul intermar al Educaţiei, Liviu Pop.

Potrivit ordinului de ministru semnat pe 2 mai de Cătălin Baba, în calitate de şef la Educaţie, cadrele didactice care urmau să facă parte din comisiile bacalaureatului de anul acesta ar fi trebuit să primească 4 lei pentru fiecare lucrare corectată si pana la 425 de lei pentru cei care conduc o comisie din centrele de examen.

Vicepreşedinţii, secretarii şi membrii comisiilor din centrele de examen se alegeau cu câte 275 de lei, iar un asistent, cu 25 de lei pe zi.

Comisiile de Bacalaureat se vor forma în cursul zilei de mâine pentru că luni începe sesiunea specială pentru olimpici a examenului maturităţii. Sursa: realitatea.net

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web