Dorohoi News Logo

Şcoala Nr.8 Dorohoi nevoită să respingă cereri pentru înscrierea în clasa pregătitoare

Clasa pregatitoare

Conducerea Şcolii Nr.8 „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi, va trebui să anunţe părinţii care au depus cereri pentru clasele pregătitoare peste numărul de locuri alocat, să retragă dosarele şi să-şi înscrie copiii în alte unităţi de învăţământ unde sunt locuri disponibile.

Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, potrivit cărora, la nivelul judeţului au fost înscrişi la clasa pregătitoare, după cele patru etape, 2731 copii, iar numărul locurilor libere se ridică la 1569. Şi la clasa I au rămas locuri libere în urma acestor etape, fiind înmatriculaţi 4511 copii, iar locuri libere 1554.

„Sunt mulţi părinţi care au depus cereri de înscriere la unităţi unde nu mai erau locuri pentru etapa a IV, solicitând cu insistenţă înmatricularea copiilor la acele unităţi. Transmitem acestor părinţi, cât şi unităţilor de învăţământ care au primit cereri chiar dacă nu mai aveau locuri libere, că IŞJ va aproba suplimentarea numarului de locuri numai în localităţile unde nu mai sunt alte unităţi de învăţământ cu locuri libere. În niciun caz nu se află în acestă situaţie municipiile Dorohoi şi Botosani, unde sunt unităţi de învăţământ cu multe locuri libere, unităţi care se situează în vecinătatea celor cu toate locurile ocupate”, a declarat inspectorul şcolar Paul Bilocopetiuc, citat de botosaninews.

În aceeaşi situaţie cu Şcoala Nr.8 din Dorohoi se află mai multe unităţi de învăţământ din judeţ, printre care Şcoala Nr.7 Botoşani şi Şcoala Nr.8 Botoşani, care au primit de asemenea cereri pentru clasele pregătitoare peste numărul de locuri alocat. (DorohoiNews.ro)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web