Dorohoi News Logo

Grupul Școlar „Al Vlahuță” a găzduit concursul de Creație Literară și Pictură

Al Vlahuta Sendriceni

A doua ediție a Concursului de Creație Literară și Pictură „Alecu Ivan Ghilia”, a fost găzduită vineri 19 mai, de Grupul Școlar ”Alexandru Vlahuță” din Șendriceni. În acest an în concurs au intrat peste 200 de elevi, din 15 județe, cu preponderență de la licee cu profil tehnologic, dar și școli generale.

Maestrul Alecu Ivan Ghilia, fiu al comunei Șendriceni, a fost prezent la concurs iar alături de acesta s-au mai regăsit Mihai Țâbuleac, președintele Consiliului Județean, profesorul Gică Manole, directorul Casei Corpului Didactic, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, oameni de cultură de la Cernăuți, sau artiștii plastici dorohoieni Aurelian Antal și Ion Livadaru.

Coordonatorii concursului au fost Violeta Grădinaru, Corina Irimia şi Sergiu Lungu, iar președintele juriului a fost profesorul Mariana Crihan, ambii de la Grupul Școlar ”Alexandru Vlahuță”. Alecu Ivan Ghilia a înmânat personal trofeul concursului, pentru o creație literară, care a ajuns la Eduard Pălăncanu, de la Școala Chișcăreni, județul Iași. La secțiunea pictură – licee, premiul I a fost câștigat de George Boghian, de la ”Alexandru Vlahuță”, pentru o acuarelă initulată ”Desăvârșire”.

Cea mai bună lucrare plastică la secțiunea școlilor generale a fost cea a Roxanei Drăghicescu, din Râmnicu Vâlcea. Laureații concursului au primit diplome, trofee și premii în bani. (DorohoiNews.ro)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web