Dorohoi News Logo

Dezbateri cu succes a elevilor de la CN Grigore Ghica, la concursul „Tinerii dezbat”

Tinerii dezbat

In perioada 18/05/2012-20/05/2012, echipa de debate a Colegiului National “Grigore Ghica” Dorohoi a participat pentru a treia oara  la concursul national de dezbate “Tinerii dezbat” de la Valea Budului, Bacau. Componenta echipei a fost urmatoarea: Andreea Carausu, Simona Paduraru si Iustina Ursache eleve in clasaa X-a E. Echipajul a fost antrenat in tehnica debate de catre profesor OtiliaPuiu, arbitru si instructor in tehnica debate Karl-Popper si World Schools.

26 de licee din regiunea nord-est au dezbatut motiuni care au avut ca teme principale implicarea femeilor in politica, incluziunea minoritatii rome si multiculturalismul. Echipajul liceului a castigat trei runde din patru si a avut o prestatie excelenta.

Concursul National "Tinerii dezbat" este un program al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului organizat in parteneriat cu Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica, Agentia de Dezvoltare Comunitara "Impreuna", Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, Departamentul pentru Relatii Interetnice, Agentia Nationala pentru Romi, Roma Education Fund si Reprezentanta UNICEF in Romania.
 
„Aceasta experienta a fost unica pentru noi si a avut o multitudine de efecte pozitive. In primul rand am socializat cu foarte multi elevi din diferite zone ale Moldovei, facand schimb de opinii si legand prietenii. Apoi am invatat regulile de baza ale dezbaterii si am invatat sa ne construim argumente puternice atunci cand vrem sa ne exprimam propriile pareri. Ne-am dezvoltat spiritul competitiv simtindu-ne fascinate de sentimentul pe care ti-l ofera o runda castigata. A fost o experienta deosebita si dorim sa mai participam la concursuri de acest gen.”, a spus eleva Andreea Cărăușu.

„Concursul național ”Tinerii Dezbat” are drept scop conștientizarea de către tineri a valorilor cetățeniei democratice prin înţelegerea informată a realităţilor sociale, dezbaterea argumentată și exersare aatitudinii tolerante și deschise față de diferenţele sociale, etnice, economice, de sănătate, gen etc. care pot constitui bariere în comunicare. „Tinerii dezbat” este un campionat național de dezbateri educaționale care contribuie la formarea, dezvoltarea şi exersarea competenţelor de comunicare şi a atitudinilor social-civice democratice necesare tinerei generații pentru participarea activă la viaţa socială.”,
a menționat prof. Otilia Puiu, coordonator proiect C.N. “Grigore Ghica” Dorohoi. (DorohoiNews.ro)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web