Dorohoi News Logo

Îmbunătăţirea calităţii educaţiei şi formării profesionale prin reţele parteneriale

Activitate GSAV Sendriceni04

În zilele de 24-25 mai la Grupul Şcolar „Alexandru Vlahuţă” – Şendriceni s-a desfăşurat activitatea de învăţare colegială „Siguranţa alimentară” în cadrul proiectului „Îmbunătăţire a calităţii educaţiei şi formării profesionale prin reţele parteneriale” Contract nr. POSDRU/85/1.1/S/57551.

La activitatea de învăţare colegială au participat:

-reprezentanţi ai şcolii organizatoare
Lungu Sergiu – Grupul Şcolar „Alexandru Vlahuţă”, Şendriceni
Bunduc Tudor – Grupul Şcolar „Alexandru Vlahuţă”, Şendriceni

-reprezentanţi ai şcolilor membre în reţea
Dumitraşcu Marieta - coordonator reţea „Alim 10’’ - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Dumitru Moţoc’’ Bucureşti
Tache Elisabeta - monitor intern al reţelei „Alim 10” - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Dumitru Moţoc’’ Bucureşti
Goiceanu Dorina - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Craiova
Cocora Monica - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Craiova
Hladiuc Tatiana - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Suceava
Popescu Octavia Cristina - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Suceava
Târţă Lucia Adriana - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară,Cluj Napoca
Munteanu Maria Elena Ligia - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară,Cluj Napoca
Voina Anca Maria - Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum”, Sibiu

Conform agendei de lucru membrii reţelei au participat la următoarele activităţi:
Obiectivele activităţii de învăţare colegială (peer learning)
-    Prezentarea principalelor rezultate obţinute în domeniu de către şcoala organizatoare;
-    Formarea competenţelor elevilor
-    Diseminarea exemplelor de bune practici din şcolile participante;
-    Stabilirea unor acţiuni comune viitoare.

Conform agendei activităţii membrii reţelei au participat la următoarele activităţi:
Alimentaţia eco. Alimentaţia viitorului
-    Igienă şi nutriţie alimentară. Rolul factorilor nutritivi în alimentaţie.
-    Inocuitatea produselor alimentare:fizică,chimică şi microbiologică.
-    Influenţa aditivilor din componenţa alimentelor asupra sănătăţii.
Activitatea a fost prezentată de elevi din GSAV Şendriceni coordonaţi de prof. Olariu Dorina, prof. Muscă Sanda, prof. Scripcaru Simona, prof. Ţuca Violeta
Analize fizico-chimice pe materii prime şi produse alimentare(activitate de laborator)
-    Verificarea calităţii făinii,capacitatea de hidratare,aciditatea şi glutenul umed.
-    Determinarea umidităţii şi masa hectolitrică la cereale
-    Determinarea PH-ului şi prospeţimii cărnii.
 
Activitatea a fost prezentată de elevi din GSAV Şendriceni coordonaţi de prof. Scripcaru Simona, prof. Aostăcioaei Maricela, prof. Ţuca Violeta
    
Expoziţie gastronomică: „ECO FOOD,BIO GOOD’’ cu produse  realizate de elevi.

-    Realizarea în cadrul lecţiilor de instruire practică a unor preparate culinare tradiţionale eco din materii prime produse în ferma proprie.
-    Prezentarea reţetelor folosite la realizarea produselor.
-    Realizarea piramidei alimentare
-    Realizarea unui studiu de piaţă pentru un produs făcut de elevi.

Activitatea a fost realizată de elevi din GSAV Şendriceni coordonaţi de ms. Herghelegiu Ana, ms. Babliuc Tamara, prof. Gavriluţă Cristian, prof. Gafiţanu Corina.
Profesorii de la şcolile partenere în proiect au apreciat complexitatea şi diversitatea activităţilor realizate de elevi şi cadrele didactice. Ing.Tudor Bunduc; Grupul Şcolar „Alexandru Vlahuţă”, Şendriceni

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web