Dorohoi News Logo

Ziua copiilor sărbătorită și de copii de la Centrul Steaua Speranței Dorohoi

Centrul Steaua Speranței Dorohoi

Copiii cu nevoi speciale de la Centrul Steaua Speranței Dorohoi au petrecut clipe fericite cu ocazia manifestărilor dedicate copiilor pe pietonaul din Municipiul Dorohoi. Aceștia și-au exprimat prin desen trăirile lor interioare, iar la sfârșit prin bunăvoința Primăriei orașului Dorohoi și DAS, copiii au primit diplome și dulciuri.

In a doua parte a zilei copiii și-au continuat activitatea la Grădinița Ștefan cel Mare și Sfânt Dorohoi alături de copiii grupei „Albinuțe” sub indrumarea d-nei prof. Guriuc Doinița și prof. Ionel Alina Dănilă. Activitățile desfășurate au avut ca scop stimularea toleranței, acceptarea necondiționată, cooperarea și lucrul in echipă.

Cu prilejul Zilelor incluziunii sociale copiii s-au adunat realizând colaje și imagini sugestive pregătindu-le pentru ziua de 1 Iunie lipind pe baloane diferite. La sfărșit costumați in flori ale primăverii copiii au recitat poezii și s-au prins in hora veseliei luându-si rămas bun de la Zâna Primăvară. Copiii cu nevoi speciale fac parte din societate, nu putem să- i ascundem, nu au nevoie de mila celor din jur ci de sprijinul nostru al tuturor, permițându-le să trăiască alături și impreună cu noi. Urmărind deviza socializării „Invățând impreună copiii invață șă trăiască impreună”, tragem concluzia că  în viitor barierele acceptării și integrării sociale vor dispare.
 
Aceste zile minunate și deosebite pentru copii au continuat și astăzi printr-un cros cu o tranversare a oroșului Dorohoi după care toți copiii au fost premiați, iar mâine pe data de 1 Iunie vor urca pe scena amenajată in central orașului unde vor incânta publicul prin melodii deosebite. (DorohoiNews.ro)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web