Dorohoi News Logo

O activitate mai deosebită desfășurată la Școala nr.4 Dorohoi

Dorohoi scoala 4

În săptămâna 11-15 iunie 2012 la Școala cu clasele I-VIII, numărul 4, Dorohoi, s-a desfășurat o activitate mai deosebită în care au fost implicați elevii claselor V-VIII.

La solicitarea doamnei profesoare Magda Șoptică, diriginta clasei a V-a, maica Mina, viețuitoare a Mănăstirii „Sfântul Siluan Athonitul” din Iași, a acceptat colaborarea în cadrul unui proiect cu școala noastră. Această mănăstire are un specific misionar, măicuțele desfășurând nenumărate activități de formare și consiliere  în spitale, penitenciare, școli și în taberele de vară pentru copii organizate la Durău  de Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

Obiectivele vizate au fost interacționarea copiilor în cadrul grupului și al colectivului clasei, autocunoașterea, construirea stimei de sine, integrarea copiilor cu probleme școlare și familiale în colectivul clasei.

Activitățile au constat în diferite jocuri antrenante, discuții, prin intermediul cărora s-a urmărit atingerea obiectivelor propuse. „Deși inițial am venit pentru a desfășura activități cu clasa a V-a, am avut supriza să fiu solicitată și de elevii din celelalte clase gimnaziale. Am rămas plăcut impresionată de interesul și implicarea lor în activități”, a specificat maica Mina.

Văzând succesul acțiunii, inițiatoarea proiectului și conducerea unității școlare au căzut de acord să solicite la nivelul municipiului promovarea unor acțiuni mai complexe, prin implicarea mai multor școli pentru a găsi mijloace de soluționare a unor probleme comportamentale ale elevilor prin diferite parteneriate cu instituții abilitate.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web