Dorohoi News Logo

Premiul I la Competiția Regională de Dezbateri Karl Popper obținut de județul Botoșani

premiul I

In perioada 14-17 iunie, judetul Botosani, reprezentat de elevii Alexandru Sotropa, Larisa Sandu si Cristian Cercel, insotiti de catre profesorul coordonator Alina Huma, a participat la proiectul: COMPETITIA REGIONALA DE DEZBATERI Karl Popper, desfasurat la Slanic Moldova.

Evenimentul a fost finantat de 12 directii judetene de sport si tineret si organizat de ARDOR Moldova in parteneriat cu CNE  si ARDOR Oltenia. A avut  ca beneficiari elevi si profesori din cadrul Consiliilor Scolare si Judetene ale elevilor. Temele dezbatute au fost: in calificari si sferturi = MOTIUNEA DE VALOARE : CAMERELE DE LUAT VEDERI IN SALILE DE EXAMEN SUNT JUSTIFICATE (TESTARE NATIONALA SI BACALAUREAT) iar in semifinale si finala = MOTIUNEA DE STRATEGIE: AR TREBUI IMBUNATATITA COMUNICAREA IN CADRUL CNE - (restrangere).

Competitia a inceput in data de 15.06.2012. Pentru calificarea in sferturi, echipa Botosaniului-Antilopa a avut 4 meciuri: primul meci cu Vointa-Sibiu (Botosani a detinut pozitia de negator al cazului), al doilea meci cu Teleorman (Botosani detinand pozitia de afirmator al cazului),al treilea meci cu Relex-Bacau (de semenea, afirmator), iar al patrulea meci, sustinut in data de 16.06.2012, s-a desfasurat intre echipa Botosaniului si echipa Brailei. Toate cele patru meciuri au fost castigate de catre echipa Botosaniului.

In sferturi, echipa a jucat cu Taifun-Constanta. Botosaniul a obtinut victorie si cu aceasta echipa,detinand pozitia de negator al cazului.
   
Victoria obtinuta a determinat intrarea echipei Botosaniului in semifinala. Aici,Botosani-Antilopa a dezbatut alaturi de echipa Vrancei-Club 24,motiunea de strategie,Botosani detinand pozitia de negator si obtinand victorie.
   
Calificarea in finala a reprezentat, pentru Botosani, un adevarat succes. Meciul s-a desfasurat cu echipa Bacaului-Tinerii Invingatori. Botosani a detinut pozitia de afirmator al cazului si a castigat (obtinand un rezultat de 4-1 ).

Astfel, Botosani-Antilopa a castigat PREMIUL I la Competitia Regionala de Dezbateri Karl Popper. Larisa Sandu, presedinte CSE Colegiul National “Grigore Ghica” Dorohoi, prim-vicepresedinte CJE Botosani. (DorohoiNews.ro)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web