Dorohoi News Logo

Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi: NE MÂNDRIM CU ELE!

OSUBB

Dintre cei 600 de participanţi la „Junior Summer University” doar 275 au fost admisi, printre care şi două eleve ale  Colegiului Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi, respectiv Larisa Sandu - admisă la Facultatea de Stiinte Politice şi Carina Ungureanu – admisă la Facultatea FSEGA.

„Junior Summer University” este un proiect educaţional de tineret , implementat de Organizaţia Studenţilor din Universitatea „Babes-Bolyai” (OSUBB) în colaborare cu Organizaţia Studenţilor Farmacişti (OSF).
  
Aflându-se la cea de-a V-a ediţie, proiectul „Junior Summer University” a fost iniţiat şi implementat pentru prima dată în anul 2008. Este un proiect care se adresează absolvenţilor de clasa a XI-a, viitori studenţi, pentru a-i ajuta să ia o decizie conştientă în ceea ce priveşte viitoarea facultate pe care o vor urma.
   
Timp de  14 zile (12-26 iulie 2012), un număr de 275 de elevi din România, care vor absolvi anul acesta clasa a XI-a vor participa la simularea procesului de predare, învăţare şi evaluare din Universitatea „Babes-Bolyai” si Universitatea de Medicina şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj- Napoca. Se doreste o familiarizare cu viaţa academică din toate punctele de vedere, începand de la modul de admitere la o facultate, simulat de alegerea participanţilor printr-un formular pe care aceştia îl completează în momentul în care doresc să se înscrie în proiect, până la modul de examinare din cadrul facultăţii alese. Odată cu alegerea facultîţii, elevii iau parte într-un mod realist la cursuri şi seminarii, urmând mai apoi să fie evaluaţi, sub forma unei sesiuni de examene. Pe lângă acest aspect al vieţii de student, participanţii au ocazia să vadă cum este viaţa într-un cămin, cum sunt cantinele unde vor lua masa, precum şi viaţa socială, sub forma petrecerilor tematice, frecventarea locurilor preferate de studenţii clujeni şi alte activităţi aferente.
  
Cursurile şi seminariile sunt susţinute de profesori şi doctoranzi ai celor două universităţi, programa de predare fiind asemănătoare cu cea pentru studenţii de anul I ai fiecarei facultăţi. Pe lângă programul de educaţie formală oferit, proiectul  urmăreşte crearea unui cadru de dezbateri şi educaţie non-formală prin intermediul activităţilor propuse: traininguri, prelegeri, activităţi de socializare, discuţii pe teme educaţionale etc. (Prof.Monica Ifrim - coordonator educativ Colegiul National „Grigore Ghica” Dorohoi) (DorohoiNews.ro)

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web