Dorohoi News Logo

Bacalaureat 2012: Vezi subiectele de la proba obligatorie a profilului

subiecte bac 2012

Absolvenţii clasei a XII-a care au susţinut astăzi examenul de bacalaureat la proba obligatorie a profilului au început rezolvarea subiectelor în jurul orei 9. Timpul de lucru efectiv a fost de 3 ore, iar subiectele au fost obligatorii. A fost extrasă varianta cu numărul 5, cu trei subiecte a câte 30 de puncte.

 
La matematică (M1) pentru profilul real, specializarea matematică-informatică, la subiectul I absolvenţii au avut: numere complexe, funcţii de gradul II, progresie, probabilitate şi vectori, la subiectul al II-lea sistem liniar şi grupuri, iar la subiectul al III-lea funcţii derivate şi limite. 
 
La proba pentru filiera teoretică, profilul real, specializarea ştiinţele naturii sau filiera tehnologică, matematică (M2), subiectul I a cuprins:ecuaţii exponenţiale, inecuaţie, la subiectul II matrici şi polinoame, iar la subiectul III funcţii derivate şi limite.
 
Elevii care au susţinut proba scrisă la istorie pentru filiera teoretică, profil umanist sau filiera vocaţională au avut de rezolvat la subiectul I şapte cerinţe pe baza a două texte din „Istoria României” şi „Ştefan cel Mare domn al Moldovei 1457-1504”, la subiectul al doilea de rezolvat şase cerinţe pornind de la un text din V. Georgescu- „Istoria românilor de la origini până în prezent” şi de elaborat în aproximativ două pagini un eseu despre situaţia şi internaţională a României în perioada postbelică. 
 
Următoarea probă este cea la alegere a profilului şi a specializării şi se va desfăşura vineri, 6 iulie.  (Mădălina O.)
 
Autor: DorohoiNews.ro
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web