Dorohoi News Logo

Titularizare 2012: Vezi care este structura probei scrise

examenul-de-titularizare

Proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate în unităţile de învăţământ preuniversitar 2012 va cuprinde, pentru fiecare dintre disciplinele/domeniile/specializările la care se susţine concursul, două subiecte, fiecare notat cu câte 45 de puncte. Se acordă 10 puncte din oficiu, iar nota finală se calculează, prin împărţirea la 10 a punctajului total obţinut pentru lucrare.

Toate subiectele sunt obligatorii, iar timpul de lucru efectiv este de 4 ore. Subiectele vizează aplicarea conceptelor generale de metodică utilizând conţinutul ştiinţific al disciplinei/disciplinelor de specialitate.

Astfel, subiectele urmăresc:
-  perspective practic-aplicative, ilustrări şi exemplificări, realizare de analize critice ale diferitelor aspecte abordate;
-  calitatea, consistenţa, structurarea şi coerenţa ideilor şi a exemplificărilor;
-  modalitatea de formulare a opiniilor şi pertinenţa argumentărilor;
-  corectitudinea conţinutului ştiinţific;
-  utilizarea adecvată a limbajului de specialitate.

Subiectele pentru Concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate  în unităţile de învăţământ preuniversitar sunt proiectate astfel încât  să evalueze competenţe înscrise în  programele specifice aprobate, în conformitate cu art. 714 alin. (1) din Metodologia-cadru privind  mobilitatea personalului didactic din învăţământ preuniversitar în anul şcolar 2012-2013 aprobată prin OMECTS nr. 5560/2011 şi cu Precizările Nr. 819/ 27.VI.2012. (Mădălina O.)

Autor: DorohoiNews.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web