Dorohoi News Logo

Tinerii fără BAC pot urma cursuri gratuite în web design sau limbi străine

cursuri

Perfecţionarea rapidă într-o meserie cât mai practică şi cu cerere pe piaţa forţei de muncă pare a fi una dintre puţinele soluţii pe care le au la dispoziţie tinerii care nu au reuşit să treacă de examenul de BAC.

 
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) organizează în luna august 2012 peste 160 programe de formare profesională pentru un număr de 3.251 de persoane.
 
Meseriile cele mai solicitate de către persoanele fără serviciu, pentru care se vor organiza programe de formare profesională în luna august, sunt: Lucrător în comerţ (270 persoane), Ospătar/chelner, vânzător în unitaţi de alimentaţie (229), Operator introducere, validare şi prelucrare date (227), Lucrător în cultura plantelor (207) şi Inspector/referent HR (152).
 
Cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă se pot înscrie şi la cursuri de web design (în judeţele Constanţa, Hunedoara, Maramureş), limbă engleză (în Galaţi, Giurgiu, Tulcea, Vrancea, Botoşani, Brăila, Bucureşti), limbă germană (Covasna) sau contabilitate (Galaţi, Giurgiu, Vâlcea, Bucureşti).
 
Cursurile nu se adresează doar tinerilor, ci tuturor categoriilor de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web