Dorohoi News Logo

O nouă performanţă naţională la Grupul Şcolar “Regina Maria” Dorohoi

IMG_0211

În perioada 22 – 26 iulie  2012, la Piatra Neamţ s-a desfăşurat etapa naţională a Sesiunii de Referate şi Comunicări Ştiinţifice ale elevilor de liceu, la disciplina geografie. La concurs au participat câte trei elevi din toate judeţele, inclusiv sectoarele capitalei, fiecare concurând la câte una din cele trei secţiuni ale concursului: geografie fizică, geografie umană şi geografia mediului.

Cei trei elevi reprezentanţi ai judeţului Botoşani au fost ocupanţii locului I ai fazei judeţene a sesiunii de referate, organizată în luna mai la Colegiul “Nicolae Iorga”. Printre aceştia s-a aflat şi elevul Apetria Ştefan- Gabriel, din clasa a XI-a D, de la Grupul Şcolar “Regina Maria” Dorohoi, fiind coordonat de prof. Tatiana Roman.  Acesta a prezentat lucrarea “Exploatarea şi valorificarea nisipurilor cuarţoase din zona Hudeşti – Darabani”. Comisia de evaluare a apreciat conţinutul ştiinţific şi modul de susţinere al lucrării de către elev, acesta obţinând premiul al II-lea.

Ocuparea locului al II-lea la nivel naţional a constituit un motiv de mare bucurie şi satisfacţie profesională , atât pentru cei implicaţi direct, cât şi pentru  liceul pe care l-au reprezentat.

Iată câteva aprecieri ale lui Apetria Ştefan – Gabriel, în legătură cu participarea la acest concurs: “A fost şi cred că va rămâne mereu pentru mine o experienţă de neuitat poate pentru prieteniile pe care le-am legat ,poate pentru peisajele nemţene inedite, dar mai ales pentru recunoaşterea mea , ca individ şi ca tânăr explorator al meleagurilor noastre, din partea unei comisii naţionale de prestigiu. Am convingerea că această  activitate la care am luat parte a mai sedimentat un strat important în definirea personalităţii mele  şi mi-a deschis ochii spre noi orizonturi, spre noi oportunităţi.”

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web