Dorohoi News Logo

54.000 de elevi, așteptați astăzi la a doua sesiune a examenului de bacalaureat

examen de bacalaureat

Aproximativ 54.000 de absolvenţi de liceu sunt aşteptaţi să susţină luni prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat.

Potrivit calendarului examenului de bacalaureat aprobat de MECTS, marţi va avea loc de proba de limba şi literatura maternă pentru candidaţii aparţinând minorităţilor naţionale.

Proba obligatorie a profilului este programată miercuri, 29 august, iar ultima probă scrisă - proba la alegere a profilului şi specializării - va avea loc vineri, 31 august.

În data de 2 septembrie vor fi afişate primele rezultate (până la ora 16,00) şi vor fi depuse contestaţiile (16,00 - 20,00). Acestea vor fi soluţionate în intervalul 3-4 septembrie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să aibă loc în data de 5 septembrie.

Numărul total de candidaţi care s-au înscris pentru susţinerea examenului de bacalaureat în sesiunea august-septembrie este de 99.111, numai în Bucureşti înscriindu-se un număr de 12.265 de absolvenţi de liceu.

Rata de promovare înregistrată la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an a fost de 44,41% (după soluţionarea contestaţiilor). Sursa: agerpres.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web