Dorohoi News Logo

Ziua Europeană a Limbilor sărbătorită cu entuziasm la Şcoala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi

ZEL - Scoala 8_06

În ultimii ani, ziua de 26 septembrie este prilej de bucurie, entuziasm şi creativitate pentru elevii Şcolii Gimnaziale ,,Mihail Kogălniceanu” Dorohoi, deoarece le oferă ocazia de a sărbători, alături de colegi, cadre didactice şi părinţi, Ziua Europeană a Limbilor(ZEL).

Această zi le oferă ocazia de a descoperi împreună cultura şi tradiţiile statelor europene, diversitatea lingvistică a popoarelor şi a diverselor regiuni ale Uniunii Europene.

Europa este posesoarea unei adevărate bogăţii lingvistice: 23 limbi oficiale şi peste 60 de comunităţi autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară. Acesta este unul dintre motivele pentru care, începând din anul 2001, ziua de 26 septembrie este dedicată celebrării limbilor europene.

„Programul de sărbătorire a acestei zile cuprinde, în anul 2012, o varietate de activităţi cum ar fi:
-„Importanţa învăţării limbilor străine”;
-„HAPPY HATS” – joc didactic;
-„Maxime şi cugetări europene” – concurs;
-„Europa în imagini” – realizări de postere;
-„Mozaic culinar european”;
-„J'aime parler français”- scenete, cântece în limba franceză;
-„The Red Hen” – scenetă în limba engleză;
-„Hosting the World” - expoziţie de desene şi afişe.

De altfel, pliantul care prezintă programul acestei zile poate fi lecturat pe site-ul şcolii: www.gimnaziulmkdorohoi.net, la Activitatea educativă/Evenimente, site realizat şi administrat cu profesionalism de către doamna prof. înv. primar Liliana Saucă.

Apreciez participarea cu entuziasm la această sărbătoare a elevilor claselor a IV a A, a VI a A, a VI a B, a VII a A, a VII a B şi a VIII a D, susţinuţi de părinţi şi coordonaţi de prof. Iordana Mihai, Raluca Condurache, Cristina Bordianu, Cătălina Antonescu, Adina Clisu, Valerian Vlăescu, Enea  Leonid şi Valerica Vlăescu”, ne-a declarat prof. Mirela Sandu, responsabilul comisiei de proiecte educative şi cooperare internaţională.

Aprecieri asupra impactului pe care l-au avut aceste manifestări asupra lor, ne-au fost prezentate şi de către unii participanţi:

„ Activităţile derulate cu prilejul ,,Zilei Europene a Limbilor” m-au sensibilizat, m-au făcut să înţeleg importanţa moştenirii lingvistice a Europei, m-au încurajat să-mi intensific studiul limbilor străine” – Adrian Teleagă, elev în clasa a VIII a D;

„În opinia mea, activităţile derulate au avut un aport însemnat în dezvoltarea orizontului nostru cultural.
Sunt de părere că, stăpânind o limbă europeană, fiecare persoană are şansa de a-şi găsi un loc de muncă într-o altă ţară decât cea natală, are şansa de a deveni mai receptiv la alte culturi. Consider, de asemenea, că activitatea a fost un imbold pentru fiecare elev de a învăţa o limbă  nu din obligaţie, ci de plăcere, pentru că niciodată nu eşti prea bătrân ca să înveţi o limbă străină.”- Ioana Calancea – elevă în clasa a VIII a D;

„Am urmărit cu interes activităţile desfăşurate. Ne-am format o imagine mai amplă despre cele mai vorbite limbi din Europa şi despre ţările în care sunt ele folosite. De asemenea, am făcut un scurt tur imaginar: am vizitat Turnul din Pisa, Muzeul Madame Tussauds., Turnul Eiffel şi  aşa mai departe.
În concluzie, activitatea a fost foarte interesantă şi educativă, a reuşit să ne capteze atenţia într-un mod foarte plăcut.” – Ionela Gheorghiescu, elevă în clasa a VIII a D;

„Rolul activităţii a fost unul educativ şi sperăm ca această manifestare să-şi găsească ecou în mintea şi în sufletul elevilor.”- prof. Iordana Mihai.

Activităţile acestei zile confirmă obţinerea de către şcoală a două Certificate ,,European Language Label” ca urmare a derulării a trei parteneriate multilaterale Comenius, începând cu anul 2001.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web