Dorohoi News Logo

Săptămâna Educaţiei Globale in comuna Hiliseu-Horia

Sc. Hiliseu-Horia

Sub sloganul Noi vrem o lume mai demnă pentru copii la scolile din comuna Hilişeu-Horia s-a desfaşurat in cadrul Saptamânii Educaţiei Globale proiectul PACE ŞI NON-VIOLENŢĂ PENTRU COPIII LUMII.
   Convinşi fiind ca oamenii de azi nu pot menţine pacea in lume dacă nu şi-o găsesc în inima lor, cadrele didactice din toate cele cinci şcoli structuri: Hilişeu-Horia, Hilişeu-Crişan, Iezer, Hilişeu-Cloşca, Corjăuţi au iniţiat o serie de activităţi prin care să-i inveţe pe copii cum să-şi hrănească inima cu pace.   
   Formarea şi dezvoltarea la elevi, a atitudinii şi comportamentului activ şi proactiv bazat pe respectul drepturilor copilului, în spiritul valorilor europene s-a realizat prin dezbateri, masă rotundă, expozitii de desene, momente artistice, colaje, concursuri literare, work-shopuri.
   În demersul de a incerca să demonstreze că pacea incepe acolo unde se termina ura şi lăcomia s-au aliniat si preşcolarii gradiniţei Iezer care prin gesturi simbolice de impăcare au demonstrat că  lumea nu poate fi schimbata cu violenţă, ci numai cu inima. La finalul activităţilor elevii au receptat mesajul: Dacă inima este plină de neîncredere şi egoism, capul nu găseşte niciodată căi către pace şi  şi-au propus să pună capăt micilor războaie de zi cu zi pentru promovarea şi protejarea comună a drepturilor copiilor, într-o lume afectată de violenţă verbală, agresivitate, conflicte de orice natură, urmând principiile Convenţiei pentru Drepturile Copilului: şi... să fie atenti  la tot ceea ce ii face fericiti... (DorohoiNews.ro)

Autor: DorohoiNews.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web