Dorohoi News Logo

Şcoala Nr.7 Dorohoi: Activitaţi extraşcolare

Sc nr.7

Activităţile extraşcolare constituie modalitatea neinstituţionalizată de realizare a educaţiei. Aceste activităţi contribuie la completarea procesului de învăţământ, la organizarea raţională şi plăcută a timpului liber, la dezvoltarea aptitudinilor şi înclinaţiilor elevilor. Au un rol deosebit în socializarea elevilor deoarece ele reprezintă cadrul cel mai adecvat manifestării libere a copiilor şi în consecinţă, cel mai eficient miloc de exersare şi cultivare a relaţiilor de colaborare şi cooperare, de încredere, favorizând o bună comunicare.
   Pentru a populariza activităţile extraşcolare desfăţurate cu elevii, am încheiat un parteneriat educaţional cu CCD Botoşani, parteneriat care constă într-o lansare de CD.
   Am implicat copiii în acţiuni de voluntariat, în acest scop am încheiat un parteneriat educaţional cu Asociaţia Sarepta – „Adoptă o bunică”, parteneriat ce se derulează pe o perioadă de patru ani. Bunica Minodora Micu din Dorohoi suferă de singurătate şi copiii, însoţiţi de învăţători, îi fac vizite, o ajută la unele treburi gospodăreşti, o înveselesc.
   În iunie 2010, Dorohoiul a fost greu încercat de inundaţii, inundaţii care s-au soldat cu morţi, distrugeri materiale, traume psihice. Împreună cu elevii şi părinţii am trecut la colectare de obiecte, îmbrăcăminte, încălţăminte, lenjerie, alimente pe care le-am împărţit familiilor cu copii, am efectuat anchete sociale, continuând activităţile de voluntariat în cadrul Organizaţiei „Salvaţii copiii”. În perioada 25-31 iulie 2010 am însoţit un grup format din copii sinistraţi din Dorohoi şi din Dorneşti – Suceava în tabăra de la Muncel, jud. Iaşi. Ne-a impresionat situaţia unei fetiţe, Cudelcu Laura, elevă în clasa a VII-a a Şcolii Cu clasele I-VIII nr.1 Dorohoi şi, împreună cu elevii noştri, am hotărât să ne împrietenim. De aceea am încheiat un parteneriat educaţional cu familia Laurei şi ne-am hotărât să colaborăm, să integrăm şi să socializăm copiii sinistraţi, să implicăm copiii în acţiuni de voluntariat, să sensibilizăm opinia publică.
   Ativităţile desfăşurate în cadrul Organizaţiei „Salvaţi copiii” au făcut să crească gradul de participare a elevilor la viaţa socială, să încurajeze atitudinea pozitivă faţă de cei aflaţi în dificultate, să se familiarizeze cu experienţe triste, trăite de copii şi părinţi. Acum copiii s-au împrietenit şi desfăşoară împreună variate activităţi,(coordonatori: înv. Dănilă Elena şi Lupu Dorina Clasa a III-a Step by Step). (DorohoiNews.ro)

Autor: DorohoiNews.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web