Reunite sub numele Mobilizare pentru viaţă, activităţile desfăşurate în cadrul Săptămânii Educaţiei Globale au vizat trei mari domenii, sustenabilitatea mediului natural, a mediului social şi economic.
În cadrul celei de-a doua axe s-a desfăşurat şi activitatea Mobilitatea schimbă viaţa! care a reunit echipa de implementare a Proiectului Şcolar Multilateral Comenius, Les traditions populaires – une entrée interculturelle, implementat în cadrul Liceului Regina Maria în perioada 2011-2013.
Mobilităţile desfăşurate în cadrul proiectului au oferit elevilor şansa de a descoperi noi teritorii dincolo de graniţele ţării, de a lega prietenii într-un cadru multilingvistic şi multicultural. Elevii participanţi la mobilităţi au împărtăşit colegilor imagini de ansamblu de la Reuniunile de proiect desfăşurate în Bulgaria, Italia şi Grecia, la partenerii din cadrul proiectului.
Vorbind despre avantajele unei mobilităţi în străinătate pentru dezvoltarea personală şi profesională, elevii au subliniat deschiderea pe care o oferă contactul cu elevi europeni, promotori ai unor culturi şi civilizaţii diferite dar uniţi prin intermediul limbilor străine.
„Fie că ne spunem „Bonjour!” sau „Buongiorno!”, că mâncăm sarmale făcute la nord sau de la sud de Dunăre, ori că dansăm milisemu, cu toţii avem acelaşi scop: crearea unui climat intergeneraţional în care valorile autentice ale trecutului să fie tezaurizate în noi, generaţia tânără! Sunt alte meleaguri, alţi oameni, alte legende. A călători este, pentru cei tineri, o parte a educaţiei, iar pentru cei vârstnici – o parte a experienţei. Realitatea este însă mai presus de cuvinte! Lăsaţi mobilitatea să vă schimbe viaţa!” – a transmis Laura Vasilachi din clasa a X-a D colegilor săi.