Dorohoi News Logo

Liceul Tehnologic Special „Ion Pillat” Dorohoi - Bioblioteca Municipala Dorohoi „Să nu devenim victime a lipsei de educație”

activitate la Bioblioteca Municipala Dorohoi

În perioada 19-25 noiembrie 2012, în România, are loc a XIII-a ediţie a “Festivalului Naţional al Şanselor Tale” – o săptămână a educaţiei permanente, ce se desfăşoară sub genericul “Mediu social mai sigur pentru o educaţie mai performantă”.
   
Şi în cadrul Liceul Tehnologic Special „Ion Pillat” Dorohoi au loc activităţi,una dintre ele fiind „Să nu devenim victime a lipsei de educație” în parteneriat cu Biblioteca Municipală Dorohoi, activitate coordonată de către pedagog şcolar Dan Bostan şi bibliotecar Violeta Gușu.La buna desfăşurare şi-au mai adus aportul prof. Anechi Cătălin, prof. Crăciun Dănuț şi prof. Adăscaliței Andra, făcând din aceasta o activitate deosebit de educativă.

Scopul acestei activităţi a fost acela de formare a unei atitudini responsabile şi active faţă de şcoală, faţă de învăţătură, cunoaşterea impactului negativ al lipsei educaţiei asupra tinerilor, îndrumarea elevilor spre responsabilitate pentru acțiunile proprii, prezentarea unor metode de combatere a lipsei de educaţie.

Educaţia este piatra de temelie a oricărei naţiuni, a oricărui om. O vorbă mai veche spune: „Ai carte, ai parte” dar prin aceasta activitate-dezbatere, zicala poate fi continuată cu „…şi de o viaţă mai liniştită, lipsită de neplăceri”. De la vârste fragede viitorii tineri trebuie să cunoască riscurile la care se expun zi de zi venind în contact cu mediul de multe ori ostil. Începând cu banala piatră,de multe ori întâlnită în jocurile lor, continuând cu lucruri complexe, copiii se pot expune multor pericole devenind victime şi datorită lipsei de educaţie. Prin implicarea şcolii şi a celorlalte instituţii conexe în educaţia tinerilor, numărul persoanelor care devin victime a lipsei de educaţie scade și acest lucru e văzut în foarte multe studii făcute în această direcție.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web