Dorohoi News Logo

Gradiniţa Nr.7 Dorohoi: Concursul tematic judeţean „Micii pompieri” – etapa pe unitate

Micii pompieri la Gradinita nr.7 Dorohoi_02

La Grădiniţa cu program prelungit „Albă ca Zăpada” (nr.7) Dorohoi, structură a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Romanescu” s-a desfăşurat joi, 22 noiembrie 2012, concursul tematic judeţean „Micii pompieri” – etapa pe unitate. Concursul are un caracter educativ şi tehnico-aplicativ, în domeniul apărării împotriva incendiilor, cuprinzănd două probe: teoretică și practică.

Copiii care au participat la aceste probe au demonstrat că stăpânesc noţiunile elementare din domeniul situaţiilor de urgenţă, rezolvând într-un timp scurt un chestionar tip grilă cu 10 întrebări despre prevenirea incendiilor. La proba practică, concurenţii au realizat un desen cu teme din domeniul situaţiilor de urgenţă şi au prezentat lucrările în faţa juriului.

„Dornici  să-și pună în valoare cunoștințele în domeniul cunoașterii și respectării  normelor de prevenire şi stingere a incendiilor, prichindeii au demonstrat şi de aceasta data că știu să respecte regulile  de prevenire și stingere a incendiilor. Aceștia  participă cu mare interes la toate activităţile educative de acest gen.”, a declarat pentru Dorohoi News, prof. Maria Enache, responsabil structură Gradiniţa nr.7 Dorohoi.

Juriul a fost format din:  ing. Francu Angela - şef serviciu pentru situaţii de urgenţă, din partea Primăriei Dorohoi, prof. Daniela Petronela Șlincu, director Şcoala Gimnazială „Dimitrie Romanesu„ Dorohoi (şcoală coordonatoare) şi d-na Mihaela Poraicu, preşedintele comitetului de părinţi din cadrul unităţii.

„Consider că un astfel de concurs constituie o bună metodă de educare a copiilor; aceștia învață să reacționeze corect în situații de urgență. O bună pregătire a copiilor înseamnă de multe ori evitarea unor evenimente nedorite, diminuarea pagubelor și chiar salvarea de vieți. Mă bucur să văd că acești copii cunosc reguli, măsuri de prevenire a incendiilor și mai ales că ei știu cum să se protejeze.”,
a declarat pentru Dorohoi News, prof. Daniela Petronela Șlincu, director Şcoala nr.4 Dorohoi.

Activitatea organizată de d-nele educatoare: prof. Enache Maria si Lupu Elena  s-a finalizat cu premierea caștigătorilor, premii constând în diploma și dulciuri.

„În acest an startul concursului „Micii Pompieri” faza pe unitate a fost dat de gradinita nr.7.Ca de fiecare data cand particip la astfel de concursuri m-a impresionat talentul si vointa copiilor de a afla si de a cunoaste regulile de prevenire a incendiilor  avand in vedere ca este vorba de micuti in varsta de pana la 5 ani.Scopul concursului a fost atins, preşcolarii şi-au pus în valoare, iniţiativa, creativitatea, perseverenţa obţinând astfel premii binemeritate. Rezultatele derivă din munca dedicată copiilor de către cadrele didactice ce i-au pregătit într-un mod cu totul deosebit rezultatele fiind deja vizibile şi cu perspective pentru viitorul nostru al tuturor.”, a declarat pentru Dorohoi News, Angela Francu, şef SVSU Dorohoi.

Echipajul care va reprezenta grădiniţa la faza zonală este format din următorii preşcolari: Ionuț Cosmin Cureliuc, Constantin Tudor Damian, Matei Ștefan Plamadă.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web