Dorohoi News Logo

Ziua Națională sărbătorită la Şcoala Gimnazială Nr. 2 Străteni

scoala 2 Strateni

În fiecare an, de 1 Decembrie, românii de pretutindeni sărbătoresc ziua Marii Uniri din 1918, de la Alba Iulia. La Şcoala Gimnazială Nr. 2 Străteni, Ziua Naţională a fost marcată, de joi, în cadrul unei activităţi denumite “Nu uita ca eşti român”.

Au fost finalizate o serie de activităţi şcolare pe tema momentului istoric al Marii Uniri, desfăşurate în decursul săptămânii, în cadrul şcolii, astfel preşcolarii dar şi elevii claselor I-IV sub îndrumarea educatoarelor şi a învăţătoarelor au realizat desene, ecusoane dar şi steguleţe . Corul şcolii îndrumat de prof. Crusnischi Sorina, a intonat cântece specifice acestei sărbători iar prof. Ignat Ioan cu ajutorul prezentărilor PowerPoint le-a vorbit elevilor despre Unire, cauzele istorice care au dus la desfăşurarea acestui eveniment şi despre semnificaţia momentului în epocă şi în istoria României. Elevii clasei a VI-a sub îndrumarea domnişoarei diriginte prof. Baciu Ana-Maria au participat la activitatea cu titlu „Pe tricolor e scris Unire”.

Sărbătorirea zilei de 1 Decembrie nu este doar un act de patriotism, ci dorinţa vie de a păstra legătura dintre trecut şi prezent, precum şi datoria noastră de a insufla spiritul naţional în rândul tinerilor.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web