În perioada 11-16 noiembrie a avut loc prima întâlnire în cadrul Proiectului Multilateral Comenius „Art, Sport and Literature against Violence at School”, proiect ce se desfăşoară la Liceul Tehnologic Special „Ion Pillat” Dorohoi începând din acest an.
Reuniunea a avut loc în Liceul Profesional Saldus, din Letonia, şcoala situată într-un oraş aflat la 110 km de capitala Letoniei, Riga.Delegaţia României a fost formată din 3 cadre didactice şi doi elevi: prof. Viziteu Bogdan Lucian-coordonator proiect, director adjunct Baboi Drăgan Luminiţa, prof. Diaconu Mariana şi elevii Ahânculesei Petrică, Iacob Marius Alin din clasa a XI a.
Tema întâlnirii din Letonia a fost "Arte tradiţionale împotriva violenţei“. Pentru această întâlnire, elevii împreună cu cadrele didactice au realizat măşti tradiţionale româneşti, au creat un logo şi un blog al proiectului.
Pe parcursul întâlnirii, fiecare coordonator din cele 9 ţări şi-a prezentat ţara şi şcoala prin intermediul prezentărilor PowerPoint, a unor filmuleţe şi a diverselor materiale despre tradiţii şi sărbători religioase semnificative din fiecare ţară.
Această primă întâlnire de proiect a reprezentat o ocazie pentru membrii proiectului de a se cunoaşte dar in primul rand a fost o experienţă de neuitat pentru profesori şi elevii români care au participat la diverse activităţi culturale, artistice şi sportive cum ar fi: ateliere de lucru în care au creat măşti tradiţionale din diverse materiale, au participat la competiţii şi jocuri sportive şi au învăţat dansuri tradiţionale în cadrul serilor culturale organizate de ţara gazdă.
„Pentru elevii noştri acestea au fost momente de neuitat. S-a creat o atmosferă deschisă, de prietenie care i-a făcut pe elevii noştri să se simtă pe deplin integraţi şi acceptaţi între ceilalţi elevi din cele 9 ţări.”, a spus coordonator proiect, prof. Viziteu Bogdan.
Proiectul „Art, Sport and Literature against Violence at School” este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Sectorial Comenius al Programului de învăţare pe tot Parcursul Vieţii. Informaţiile furnizate reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar A.N.P.C.D.E.F.P şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.