Dorohoi News Logo

Profesor universitar condamnat la închisoare cu executare în dosarul fraudei de la Colegiul Economic

Dosare_penale

Tribunalul Botoşani s-a pronunţat, marţi, în dosarul privind frauda înregistrată la examenul de Bacalaureat din 2010 de la Colegiul Economic Octav Onicescu din Botoşani. Profesorul universitar Leonache Drăgoi de la Facultatea de Textile- Pielărie a Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi din Iaşi, care a fost acuzat de luare de mită, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Drăgoi a fost găsit vinovat că a luat bani de la elevi pentru a-i ajta să ia note mari la bacalaureat şi să fie admişi.

„Acestui inculpat i-a fost interzis şi dreptul de a ocupa o funcţie în cadrul comisiilor din centrele de examen de bacalaureat”, a spus purtătorul de cuvânt al Tribunalului, judecătorul Dorica Ţurcanu, citat de botosaninews.

Profesorului i-au fost confiscaţi şi 5.400 de lei.

De asemenea, vicepreşedintele Comitetului de părinţi, Mihaela Carmen Ciurariu, cea care a strâns banii de la elevi şi i-a dat profesorului, a fost condamnată la doi ani de închisoare, tot cu executarel. Pentru că ea mai avea o condamnare la închisoare de un an cu suspendare pentru trafic de influenţă, Tribunalul a decis ca aceasa să execute trei ani de închisoare.

Sentinţa poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la pronunţare.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web