Dorohoi News Logo

Ziua Unirii omagiată și în cadrul Liceului Tehnologic Special „Ion Pillat” Dorohoi „Unirea națiunea a făcut-o!”

Activitate Ion Pillat dorohoi

După cum spunea Alexandru Ioan Cuza „Unirea e singura stare politică ce putea să asigure viitorul nostru și să ne permită a da țării organizarea ce o așteaptă de atât de mult timp.”

În fiecare an, pe 24 ianuarie, ne amintim de Unirea înfăptuită la 1859, moment crucial pentru acest popor, când Moldova şi Ţara Românească au ales să fie împreună o singură ţară. Unire în cuget şi simţiri a fost un ideal atât de greu de împlinit. Istoria românilor ne arată că fiii acestui pământ au realizat acea coeziune spirituală pe care o numim atât de frumos Unire.

Elevi ai Liceului Tehnologic Special „Ion Pillat” Dorohoi, coordonaţi de bibliotecar Gușu Violeta, prof. Anechi Cătălin, pedagog Bostan Dan, prof. Lupu Lăcrămioara şi prof. Ghileschi Brânduşa, alături de invitaţi au intrat în atmosfera de sărbătoare a Unirii.     
Scopul activităţii a fost acela de cunoaştere a însemnătăţii zilei de 24 Ianuarie precum şi de cunoaştere şi dezvoltare a valorilor fundamentale ale istoriei şi culturii naţionale, dobândirea mai multor informaţii privitoare la procesul de formare al României moderne, cultivarea spiritului patriotic. La sfârşitul activităţii s-au împărţit chestionare elevilor în care şi-au arătat, prin răspunsurile date, atenţia de care au dat dovadă în timpul desfăşurării activităţii. Acestea au demonstrat că activitatea și-a atins scopul.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web