Dorohoi News Logo

Foarte mulți elevi din județul Botoșani au rămas fără banii de liceu datorită chiulului de la școală

liceul Al Vlahuta Sendriceni

Aproape 100 de elevi botosaneni, care au absentat nemotivat in primul semestru de scoala, nu numai ca au ramas in urma cu materia, dar nu vor mai primi nici bani de liceu.

Pentru ca au luat in ras criteriile de acordare a sprijinului financiar si au chiulit fara sa se gandeasca la consecinte, acestia au fost exclusi din cadrul programului guvernamental "Bani de Liceu".

„Acesti elevi nu mai primesc banii, fie prin acumularea a 20 de absente nemotivate, ori prin scaderea notei la purtare la 7 sau sub 7”, a precizat Dragos Cristea, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean, citat de btonline.

Cei mai multi dintre elevii care au pierdut ajutorul banesc, respectiv 13 la numar provin de la Liceul Tehnologic "Alexandru Vlahuta" Sendriceni, urmati de liceenii din orasele Darabani si Flamanzi, unde cate 10 elevi nu mai primesc cei 180 de lei pe luna.

Bani de liceu nu vor primi nici 9 elevi de la Grupul Scolar "Dimitrie Negreanu din municipiul Botosani, dar nici alti 5 de la Liceul cu Program Sportiv.

La nivelul judetului Botosani putin peste 4.500 de elevi din clasele IX-XII primesc bani de liceu.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web