Dorohoi News Logo

Profesorii vor introducerea uniformelor în toate școlile

uniforme

Potrivit unui sondaj realizat luna aceasta, peste 70% dintre profesori cred că e o ideea bună reintroducerea uniformelor școlare până la absolvirea studiilor liceale. De partea cealaltă, doar 8% dintre profesori se declară împotriva introducerii uniformei obligatorii. De asemenea, 5% au răspuns că această regulă ar trebui aplicată doar la ciclul primar, iar 13% sunt de părere că se impune doar până la finalizarea studiilor gimnaziale.

Același studiu mai precizează că peste 80% dintre profesori sunt de părere că cea mai bună modalitate de admitere la liceu este examinarea și doar 13% dintre cei care au fost intervievați au spus că metoda de repartizare în funcție de media obținută în învățământul gimnazial este una potrivită.

Cercetarea, realizată luna aceasta, a fost făcută în cadrul proiectului "Formarea şi dezvoltarea aptitudinilor şi interesului pentru cercetarea ştiinţifică teoretică şi aplicată a studeţilor din ciclul de licenţă şi masterat în domeniul ştiinţelor sociale şi politice", derulat de Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative Proiectul este finanţat prin Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Sondajul a fost realizat în perioada 15 - 18 ianuarie pe un eșantion reprezentativ de 820 de cadre didactice. Au fost selectați profesori și învățători din toate cele trei niveluri ale învățământului preuniversitar.

Tot legat de școală, astăzi a apărut o informație care precizează că de la începutul lunii februarie, profesorii români ar putea fi obligați să corecteze lucrările cu verde, în loc de roșu.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web