Dorohoi News Logo

Părinții pasibili de amendă dacă nu dau copii la clasa pregătitoare

Mihaela-Hunca

Părinţii care au copii de 6 ani sunt obligaţi să-i înscrie în clasa pregătitoare, nemaiavând la dispoziţie varianta de a-i înscrie direct în clasa I. Potrivit noii metodologii pregătite de către Ministerul Educaţiei, părinţii care nu vor să-şi trimită copiii în clasa pregătitoare riscă o amendă de până la 1. 000 de lei. Copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 7 ani vor fi înscrişi obligatoriu în clasa pregătitoare, scrie infobt.

Începând din acest an, părinţii nu mai au varianta de a opta direct pentru înscrierea în clasa I. Ba mai mult, riscă să primească amenzi de până la 1000 de lei în condiţiile în care refuză înscrierea în clasa pregătitoare. Copilul cu vârsta de 6 ani nu poate fi ţinut acasă decât dacă un psiholog dă un aviz prin care nu este declarat apt pentru a merge la şcoală.

„Clasa pregătitoare este acum obligatorie, iar părinţii nu mai pot să-şi înscrie copiii direct în clasa I. În mod oficial, nu s-au făcut până acum înscrierile în clasa pregătitoare”, a spus Mihaela Huncă, inspector şcolar geneal al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web