Dorohoi News Logo

Ziua gândirii la Școala primară nr.2 Saucenița - FOTO

ZIUA GANDIRII PENTRU SCOTIA (1)

Pe data de 22 februarie 2013 la Şcoala Primară Nr. 2 Sauceniţa am sărbatorit, ca in fiecare an, Ziua Mondiala a Gandirii (World Thinking Day) în cadrul unitatii „Narcisa". Peste 10 milioane de ghizi si cercetaşi din intreaga lume au sărbatorit alături de noi. Ziua Mondială a Gândirii a fost sarbătorită prima dată in anul 1926, cu ocazia celei de a patra Conferinţe Internaţionale a Fetelor Ghide si Fetelor Cercetaşe, organizată in SUA. Reprezintă o zi specială când ghizii si cercetaşii din intreaga lume se gândesc unii la ceilalţi si işi trimit mesaje de prietenie.

Data de 22 februarie a fost aleasă ca zi simbol, deoarece reprezinta ziua de naştere a Lordului Baden-Powell, fondatorul Cercetaşiei, precum si a soţiei sale, Olave, care a condus mişcarea de Ghid la nivel mondial. În 2013, WAGGGS – Asociatia Mondiala a Fetelor Ghide si Fetelor Cercetase a ales doua teme: „Mortalitatea infantilă şi sănătatea maternă".

Aceste teme reprezintă două dintre obiectivele O.N.U privind Direcţiile de dezvoltare ale acestui mileniu. Florile unităţii Narcisa au sărbătorit această zi împreună cu mamele având ca invitată pe d-na doctor Cotic Raisa.

La începutul activităţii am intrat in atmosfera temei cu jocul „De ce o iubesc pe mama?”. Fiecare ghid trebuia să aducă argumente legate de subiect pe care apoi să le scrie pe o petală de floare. Cu fiecare petală s-a format o floare cu gânduri frumoase pentru mama, pentru toate mamele din lume. Apoi d-na doctor a detaliat tema vorbind cu copiii şi mamele acestora de la inimă la inimă, de la om la om.Au fost distribuite pliante tematice. Şi pentru că la această vârstă jocul este baza învăţării, am încheiat activitatea cu jocul Scuanele muzicale. Distracţia a fost pe măsură şi pentru mici şi pentru mari. La finalul jocului am explicat că jocul este legat de statisticile care spun că în Africa la fiecare 30 de secunde un copil se îmbolnăveşte de malarie, fiecare oprire a muzicii simbolizând boala unui copil. Şi chiar dacă la noi în ţară situaţia nu este dezastruoasă este bine să prevenim documentându-ne în acest sens.

În această zi nu i-am uitat pe prietenii noştri din Şcoţia, cu care suntem în parteneriat, cărora le-am trimis o lucrare confecţionată de copii şi am transmis prim mesaje pe e-mail gândurile noastre prieteneşti.

Activitatea s-a încheiat cu un salut al ghizilor şi cu toate gândurile noastre pozitive spre întreaga lume.
Lider de unitate, Înv. Rudei Lucia

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web