Dorohoi News Logo

Patrulele școlare de circulație în alertă! Acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere - FOTO

Patrula Scolara_Scoala Mihail Kogalniceanu Dorohoi_09

În perioada 6-7 martie 2013, se desfășoară la nivel național o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere în zona unităților de învățământ preuniversitar.

Pe linie de Poliție Rutieră vor fi activate patrulele școlare de circulație, sub directa coordonare a polițiștilor rutieri, în vederea însușirii corecte a normelor rutiere și respectarea acestora de către toți elevii, contribuind astfel la formarea și consolidarea deprinderilor de comportament civilizat și preventiv pe drumurile publice precum și la evitarea implicării tinerii generații în accidente de circulație.

„Vor fi urmărite respectarea normelor rutiere privind circulația pietonilor precum și acordarea de prioritate acestei categorii de participanți la trafic. Privitor la reînființarea patrulelor școlare este o idee bună și urmează să luăm legătura cu profesorii coordonatori care au desfășurat aceste activități și în trecut, în vederea menținerii acestor patrule și posibilitatea dotării acestora din punct de vedere logistic.”, a declarat pentru Dorohoi News, subinspector Tudor Turcu, șeful Biroului Rutier Dorohoi.

În această idee miercuri, 6 martie 2013, cadre de poliție din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au coordonat activitatea patrulei școlare din cadrul Școlii Gimnaziale „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi.

„Cred că reînființarea patrulelor școlare este o idee foarte bună pentru că îi implică pe copii și în activități practice de învățare a regulilor de circulație. Fără aceste patrule școlare, comportamentul în trafic era învățat mai mult teoretic și ca orice activitate învățată numai din teorie, eficiența este mult mai mică decât atunci când este dublată de practică. Copiilor le face foarte mare plăcere să se implice în astfel de activități practice. Privitor la acest lucru, școala trebuie să fie deschisă pentru colaborarea cu mai mulți factori educativi din comunitate care pot contribui la educația copilului. Este un lucru benefic care îi responsabilizează și îi conștientizează asupra necesității păstrării regulilor de circulație și disciplinei în trafic.”, a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, prof. Marius Ionescu, directorul Școlii Gimnaziale „Mihail Kogălnicenu” Dorohoi. (Andrei B.)

Autor: DorohoiNews.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web