Dorohoi News Logo

Un nou succes al învăţământului dorohoian

Nechita Adina – Iustina

Sâmbătă, 9 martie 2013, a avut loc la Liceul „Alexandrucel Bun” din Botoşani, etapa judeţeană a Sesiunii de comunicări ştiinţifice – biologie.
   
Sesiunea de comunicări ştiinţifice ale elevilor din învăţământul liceal, la disciplina biologie, reprezintă o nouă modalitate de evaluare a competenţelor, a capacităţilor şi abilităţilor elevilor de a realiza forme complementare de învăţare, obiectivele fiind educare a aptitudinilor de comunicare şi dialog, dezvoltarea gândirii selective, cultivarea interesului pentru cercetare în domeniul biologiei şi dezvoltarea spiritului de competiţie şi fair-play.
   
Ca formă de manifestare a creativităţii elevilor, această activitate se concretizează prin realizarea de proiecte de cercetare elaborate pe baza unei teme propuse de participanţi, a unei informări bibliografice şi a activităţilor experimentale sub directa îndrumare a profesorului de biologie coordonator.

În urma susţinerii publice a lucrărilor ştiinţifice, juriul a desemnat câştigătoare lucrarea intitulată „Aspecte ale pattern-uluitegumentar la Ranaridibunda (Pallas, 1771) „realizată de eleva Nechita Adina – Iustina de la Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi, din clasa a XI-a A, coordonator ştiinţific prof. dr. Mîndrescu Ciprian Radu.
   
Ca urmare a obţinerii locului I, eleva va reprezenta judeţul Botoşani la etapa naţională, ce va avea loc în acest an, în perioada 25 – 28 aprilie, la Râmnicu Vâlcea. La această etapă vor participa 42 de concurenţi, câte unul din fiecare judeţ/municipiul Bucureşti.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web