Dorohoi News Logo

Liceul „Regina Maria” Dorohoi derulează proiectul Comenius „Les traditions populairs-une entrée interculturelle” - FOTO

Proiect Comenius Regina Maria_01

La liceul „Regina Maria” din Dorohoi a avut loc o reuniune în cadrul proiectului COMENIUS multilateral intitulat „Les traditions populairs-une entrée interculturelle”, coordonat de Cristina Ciobanu Ilucă, profesor de Limba Franceză.

Evenimentul se desfășoară în perioada 11-15 martie. Acest program urmărește dezvoltarea cunoașterii și înțelegerii diversității culturale și lingvistice europene, în rândul profesorilor și elevilor, sprijinirea elevilor pentru a dobândi competențele și abilitățile necesare dezvoltării personale pentru integrarea profesională și cetățenie active.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate obiceiuri și tradiții, cultură populară, bucătăria tradițională din România. Obiectivele programului sunt promovarea specificului național, stabilirea de contacte europene, cultivarea dialogului intercultural, familiarizarea elevilor cu asemănările și deosebirile pe care le presupune orice cultură, cultivarea toleranței și a respectului și nu în ultimul rând construirea unei atitudini a elevilor față de școală ca instituție care educă și dezvoltă spiritul European.

Activitățile care se vor desfășura în cele cinci zile sunt:
- ce înseamnă să fii român/grec/francez/bulgar/italian;
- expoziția de costume tradiționale;
- sărbătorile mari de peste an;
- masa tradițională românească;
- vizite de documentare. (Otilia O.)

Autor: DorohoiNews.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web